Pažitka
Název:

Kapustová polévka s pohankovou krupicí


Kapustová polévka s pohankovou krupicí


Ingredience:
Ingredience:
máslo1 lžíce
olivový olej1 lžíce
kapusta500 g
pohanková krupice50 g
zeleninový vývar1,2 l
drcený kmín dle chuti
sůl dle chuti
libeček dle chuti
Postup přípravy:

Někdy (no NE někdy) nakoupím potraviny a až potom přemýšlím, jak s nimi naložit. A chudák kapusta! Po pravdě, přišla až poslední na řadu. Prvotní záměr (kapustové závitky) mě opustil, neboť v lednici trčela jen ona sama. Takže v pravý čas nalezen recept úžasné ženy Evy Francové na polévku pouze z kapusty a krupice.

Na sucho pomalu opražíme krupici. Na směsi oleje a másla osmažíme nakrájenou kapustu cca 10 minut a poté přisypeme opraženou krupici, osolíme a přisypeme drcený kmín a sušený libeček. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Poté částečně promixujeme. Posypeme piniovými oříšky a zelenou natí.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Monika Dvořáková

    zavřít okno