

| Ingredience: | |
| máslo | 1 lžíce |
| olivový olej | 1 lžíce |
| kapusta | 500 g |
| pohanková krupice | 50 g |
| zeleninový vývar | 1,2 l |
| drcený kmín | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| libeček | dle chuti |
Někdy (no NE někdy) nakoupím potraviny a až potom přemýšlím, jak s nimi naložit. A chudák kapusta! Po pravdě, přišla až poslední na řadu. Prvotní záměr (kapustové závitky) mě opustil, neboť v lednici trčela jen ona sama. Takže v pravý čas nalezen recept úžasné ženy Evy Francové na polévku pouze z kapusty a krupice.
Na sucho pomalu opražíme krupici. Na směsi oleje a másla osmažíme nakrájenou kapustu cca 10 minut a poté přisypeme opraženou krupici, osolíme a přisypeme drcený kmín a sušený libeček. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Poté částečně promixujeme. Posypeme piniovými oříšky a zelenou natí.
Podrobné info: