

| Ingredience: | |
| růžičková kapusta | 600 g |
| sýr typu Eidam | 250 g |
| uvařený kuskus | 200 g |
| drobně nakrájená zelená nať | 1 hrt |
| škrob | 3 lžíce |
| vejce | 1 ks |
| prolisovaný česnek | 4 stroužky |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| tuk | na smažení |
Karbanátky, na kterých si pochutná i vegetarián. Kombinace růžičkové kapusty a kuskusu Vás jistě mile překvapí.
Kapustičkám seřízneme oschlé konce, očistíme od povadlých lístků a dáme na 5minut povařit do osolené vody. Poté je scedíme, dáme do hlubší mísy, šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na hrubší kousky a necháme zchladnout.
Sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přidáme ho společně s kuskusem, natí, česnekem a vejcem k chladné kapustě a promícháme. Osolíme, opepříme, promícháme se škrobem a necháme 10minut odpočinout.
Poté tvoříme větší koule, které na prkýnku lehce zploštíme, vytvarujeme a na rozehřátém tuku pozvolna smažíme 5 minut z každé strany do zlatavé barvy.
Na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk. Podáváme s různými dipy, nebo s bramborovou kaší.