Pažitka
Název:

Kapustové karbanátky se sýrem a kuskusem


Kapustové karbanátky se sýrem a kuskusem


Ingredience:
Ingredience:
růžičková kapusta600 g
sýr typu Eidam250 g
uvařený kuskus200 g
drobně nakrájená zelená nať1 hrt
škrob3 lžíce
vejce1 ks
prolisovaný česnek4 stroužky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
tuk na smažení
Postup přípravy:

Karbanátky, na kterých si pochutná i vegetarián. Kombinace růžičkové kapusty a kuskusu Vás jistě mile překvapí.

Kapustičkám seřízneme oschlé konce, očistíme od povadlých lístků a dáme na 5minut povařit do osolené vody. Poté je scedíme, dáme do hlubší mísy, šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na hrubší kousky a necháme zchladnout.
Sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přidáme ho společně s kuskusem, natí, česnekem a vejcem k chladné kapustě a promícháme. Osolíme, opepříme, promícháme se škrobem a necháme 10minut odpočinout.
Poté tvoříme větší koule, které na prkýnku lehce zploštíme, vytvarujeme a na rozehřátém tuku pozvolna smažíme 5 minut z každé strany do zlatavé barvy.
Na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk. Podáváme s různými dipy, nebo s bramborovou kaší.

Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno