Pažitka
Název:

Kapustové karbanátky


Kapustové karbanátky


Ingredience:
Ingredience:
střední kapusta1 ks
rohlíky2 ks
mléko dle potřeby
olej dle potřeby
cibule1 ks
vejce2 ks
vařené uzené maso150 g
muškátový oříšek1/4 lžičky
strouhanka + na podsypání150 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Na začátek musím říct, že karbanátky nebyly jediné jídlo, které při tomhle vaření vzniklo. Koupila jsem uzený vepřový ocásek. Ten jsem s kořením a zeleninou (nové koření, bobkový list, cibule, mrkev...) uvařila doměkka. Vývar byl super na zelňačku a obrané maso taky. A těch 150g jsem použila na karbanátky.

Celou kapustu vložte do hrnce, zalijte vodou, trochu osolte a uvařte doměkka (kapusta by měla zůstat zelená, jakmile začne ztrácet barvu, je vařená až moc). Po uvaření ji slijte a nechte na cedníku okapat a vychladnout. 

Do mísy vložte na drobné kostičky pokrájené rohlíky a navlhčete je trochou mléka. Přidejte drobně pokrájené uzené maso (krájet na malé kousky je důležité, aby směs na karbanátky dobře držela pohromadě) muškátový oříšek, vejce, na pánvi dozlatova opečenou cibuli (přebytečný olej z cibule slijte)  jemně pokrájenou kapustu. Vše osolte, opepřete a promíchejte. Začněte přidávat strouhanku a rukama zpracovávejte stejně jako těsto. Ze začátku se zdá, že se hmota rozpadá, ale po chvilce se všechno krásně spojí. Že je těsto na karbanátky hotové, poznáte právě podle toho, že se všechny ingredience propojí a půjdou z něj dobře tvarovat karbanátky. 

Pracovní plochu si posypte strouhankou a tvarujte karbanátky, které pro lepší výsledek můžete ve strouhance zlehka obalit. 

Smažte dozlatova na rozpáleném oleji, po usmažení nechte přebytečný olej odsát na papírové utěrce. 

Jako nejlepší přílohu ke karbanátkům doporučujeme bramborovou kaši.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno