Pažitka
Název:

Kapustový nákyp s veganskou krustou


Kapustový nákyp s veganskou krustou


Ingredience:
Ingredience:
kapusta (1/2 velké hlávky)cca 1 kg
velká cibule2 ks
mrkev500 g
brambory1 kg
olivový olej dle potřeby
himalájská sůl dle chuti
třtinový cukr1/3 lžičky
mletá skořice1/3 lžičky
mletý muškátový oříšek1/3 lžičky
čerstvě namletý pepř dle chuti
Zálivka:
tahini3 lžíce
lahůdkové droždí5 lžic
rostlinný jogurt200 g
sušená bazalka1 lžička
rýžové mléko k doředění
Postup přípravy:

Chuť na pečenou zeleninu máme teď docela často a pro mě je to i úspora času u plotny. Fotka sice nic moc, ale ta vypečená vegan zálivka je jedna báseň. Vyzkoušejte třeba i na zapečené těstoviny. Recept na ní jsem vyzkoušela podle jedné německé vegan kuchařky a je opravdu výtečná!

Do velké zapékací nádoby rozprostřeme očištěnou a nakrájenou zeleninu, zacákneme olivovým olejem a okořeníme. Nejlépe čistou rukou v pekáčku lehce směs prohodíme, aby se vše promíchalo.
V mixéru vyšleháme zálivku a rovnoměrně s ní polijeme zeleninu. Dáme trouby vyhřáté na 180°C na 40-50 minut zapéct. V první polovině zakryjeme druhým pekáčkem, na závěr odkryjeme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno