

| Ingredience: | |
| uvařená červená řepa (velikost pomeranče) | 4 ks |
| velká cibule | 4 ks |
| třtinový cukr | 5 lžic |
| ocet balsamico | 4 lžíce |
| tymián | 3 větší snítky |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| chilli | dle chuti |
Já mám strašně ráda karamelizovanou cibuli. Třeba do burgerů, k masu, sýrům apod. A taky miluju řepu. Máte to stejně? Tak určitě vyzkoušejte tenhle recept a směs můžete v klidu i sterilovat.
Cibuli nakrájejte nahrubo a pozvolna ji restujte na oleji dohněda. Zasype ji cukrem a nechte zkaramelizovat. Zalijte octem a nechte odpařit. Poté přidejte nahrubo nastrouhanou vařenou červenou řepu, celé snítky tymiánu, osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte a duste do úplného změknutí. Můžete nepatrně podlít vodou. Podle potřeby dochuťte octem, cukrem nebo solí. Vyjměte snítky tymiánu. Směs můžete podávat teplou, studenou a nebo ji vložit do sklenek, uzavřít a sterilovat 20 minut při 80°C. Pokud ji nebudete chtít sterilovat, naplňte ještě horkou směsí sklenky, uzavřete a otočte dnem vzhůru. Nechte je tak do úplného zchladnutí a pak přesuňte do lednice.
Podrobné info: