Pažitka
Název:

Karamelizovaná řepa s cibulí


Karamelizovaná řepa s cibulí


Ingredience:
Ingredience:
uvařená červená řepa (velikost pomeranče)4 ks
velká cibule4 ks
třtinový cukr5 lžic
ocet balsamico4 lžíce
tymián3 větší snítky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
chilli dle chuti
Postup přípravy:

Já mám strašně ráda karamelizovanou cibuli. Třeba do burgerů, k masu, sýrům apod. A taky miluju řepu. Máte to stejně? Tak určitě vyzkoušejte tenhle recept a směs můžete v klidu i sterilovat.

Cibuli nakrájejte nahrubo a pozvolna ji restujte na oleji dohněda. Zasype ji cukrem a nechte zkaramelizovat. Zalijte octem a nechte odpařit. Poté přidejte nahrubo nastrouhanou vařenou červenou řepu, celé snítky tymiánu, osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte a duste do úplného změknutí. Můžete nepatrně podlít vodou. Podle potřeby dochuťte octem, cukrem nebo solí. Vyjměte snítky tymiánu. Směs můžete podávat teplou, studenou a nebo ji vložit do sklenek, uzavřít a sterilovat 20 minut při 80°C. Pokud ji nebudete chtít sterilovat, naplňte ještě horkou směsí sklenky, uzavřete a otočte dnem vzhůru. Nechte je tak do úplného zchladnutí a pak přesuňte do lednice.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno