

| Ingredience: | |
| celozrnná mouka | cca 250 g |
| skořice | 1 rovná lžička |
| sůl | 1/2 lžičky |
| jedlá soda | 1 rovná lžička |
| přezrálé banány | 3 ks |
| zralý banán | 1 ks |
| kefír | 100 ml |
| vejce | 2 ks |
| med | 4 lžíce |
| rozpuštěné máslo | 70 g |
| tuk | na vymazání formy |
| třtinový cukr | na vysypání formy |
Představte si zimní ráno, zasněženou příchodovou cestu k domu a praskající dřevo v krbu. Je neděle dopoledne a čeká vás po dlouhé době volný den, kdy nemusíte nikam spěchat. Připravíte si horký čaj a z trouby vytáhnete čerstvě udělaný banánový chlebíček s karamelovou krustou na povrchu. Vláčný je tak akorát, příjemně voní skořicí a karamelem. Překvapivě není vůbec složitý a pracný! Jste zvědaví, jak na něj?
Nejprve si ve větší míse vidličkou rozdrtíme 3 pěkně vyzrálé až přezrálé banány s 1/2 lžičkou soli.
Přidáme vejce, med, rozpuštěné máslo a dobře vyšleháme ručním šlehačem (cca 5 minut). Následně přidáme kefír, med a promícháme.
Za mírného šlehání postupně přidáváme mouku s jedlou sodou. Na závěr přidáme také skořici.
Formu na srnčí hřbet/dortovou formu si dobře vymažeme tukem a řádně dno zasypeme hnědým třtinovým cukrem (cca 2 mm vrstva). Na cukr poklademe na plátky pokrájený banán.
Opatrně vlijeme těsto do formy, uhladíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C po dobu cca 35 minut.
Podrobné info: