Pažitka
Název:

Karamelový dezert s mascarpone a malinami


Karamelový dezert s mascarpone a malinami


Ingredience:
Ingredience:
karamelové sušenky175 g
máslo60 g
Grand Marnier2 lžíce
mascarpone250 g
smetana ke šlehání120 ml
tučný tvaroh200 g
moučkový cukr60 g
vanilkový extrakt několik kapek
citronová kůra1/2 lžičky
čerstvé maliny125 g
třtinový cukr2 lžíce
čerstvá máta dle chuti
Postup přípravy:

Byl pozdní večerprvní májvečerní máj, byl lásky čas. Když už tu máme v květnu ten svátek zamilovaných, mám pro vás recept na rychlý dezert, do kterého se zamilujete stoprocentně. 

1. Karamelové sušenky rozdrtíme na prach a smícháme s rozpuštěným máslem a Grand Marnier. Vzniklou směs nasypeme na dno připravených skleniček nebo kulatých tvořítek.

2. V robotu si vyšleháme mascarpone se smetanou a moučkovým cukrem. Když nám zhruba po minutě začne směs tuhnout, přidáme tvaroh, vanilkový extrakt a citronovou kůru. Směs už jen zlehka promícháme. Vzniklým krémem plníme skleničky nebo tvořítka.

3. Do rendlíku si dáme polovinu malin a třtinový cukr a směs necháme chvíli provařit, dokud nám nevznikne hustší směs, kterou necháme vychladnout.

4. Malinovou směsí pokapeme dezert, který ještě dozdobíme zbylými malinami a čerstvou mátou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno