

| Ingredience: | |
| vepřová plec | 300 g |
| hovězí krk (obě masa si pomeleme nebo necháme pomlet u řezníka) | 300 g |
| plnotučné mléko nebo 12% smetana na vaření | 200 ml |
| plnotučná hořčice | 1 lžíce |
| vejce | 3 ks |
| česnek | 4 stroužky |
| sůl | dle chuti |
| čerstvě mletý pepř | špetka |
| mletá sladká paprika | špetka |
| drcený kmín | 2 lžičky |
| cibule | 1 ks |
| majoránka | hrst |
| strouhanka | cca 6 lžic |
| sádlo | na smažení |
| strouhanka na obalení | 4 lžíce |
Karbanátky doma milujeme, a proto není nic jednoduššího, jak je naservírovat s bramborovou kaší a posypat hustě s čím jiným, než pažitkou.
Pomleté maso, utřený česnek, cibuli pokrájenou najemno a všechny ostatní suroviny, s výjimkou vajec a strouhanky, pořádně promícháme a v uzavřené nádobě necháme přes noc odpočívat v ledničce. Druhý den přidáme vejce a strouhanky tolik, abychom získali kompaktní hmotu. Dochutíme eventuelně solí dle potřeby. Navlhčenýma rukama tvarujeme karbenátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném tuku pozvolna smažíme z obou stran. Podáváme např. s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Podrobné info: