 Název:
    
    Název:Karbanátky s cuketou
             Ingredience:
          
	
  	    Ingredience:            
              | Ingredience: | 
| mleté maso mix | 500 g | 
| cuketa bez jadřinců | 300 g | 
| jemné vločky | 2 lžíce | 
| malá cibule | 1 ks | 
| česnek | 1-2 stroužky | 
| koření baby grill | 1 špetka | 
| kmín | 1 špetka | 
| sůl | 1 špetka | 
| pepř | 1 špetka | 
            
        Postup přípravy:Lepší karbanátky jsem nejedla a to se teda nechci nějak chválit. Ale potom, co jsem vyzkoušela bramboráky z cukety, říkala jsem si, že by i karbanátky by mohly získat šťavnatost a zároveň křehkost. Smažila jsem je na směsi sádla, přepuštěného másla a oleje. Jednou jsem v nějakém televizním pořadu o vaření zaslechla, že je to roky ověřená krajová vychytávka. A jídlo smažené v tomto triu má nezapomenutelnou chuť a je to vážně tak, takže kdo nezná, určitě to vyzkoušejte. 
	
        V první řadě si nastrouhejte cuketu na jemném struhadle. Za mě to teda dělá robot.
Cuketu posolte a nahrňte jí na stranu misky. Postavte šikmo a nechte jí takzvaně vypotit, aby pustila šťávu. Tu pak slijte, třeba do polévky.
K cuketě přidejte maso, najemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, koření a vločky. Ty ještě promnu mezi prsty, aby byly ještě jemnější. 
Vše pěkně rukou smíchejte a nechte cca 15 minut odpočinout, aby se vločky napily.
Ze vzniklé směsi vytvořte karbanátky o stejné velikosti. 
Buď je můžete osmažit na pánvi nebo péct v troubě na pečícím papíře, při zhruba 200°C dozlatova, čímž budou mnohem zdravější.
Servírujte je s brambory na loupačku nebo bramborovou kaší a okurkovým nebo rajčatovým salátem.
Dobrou chuť!
            
        Podrobné info:
        
        Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
    
	 zavřít okno
   
    zavřít okno