Pažitka
Název:

Karbanátky se semínky a kedlubnou


Karbanátky se semínky a kedlubnou


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso450 g
slunečnicová semínka1 lžíce
dýňová semínka2 lžíce
černý sezam1 lžíce
chia semínka1 lžička
drcený kmín1 lžička
sušený česnek nebo čerstvý1 lžička
uzená sladká paprika1 lžička
ovesné drcené vločky2 vrchovaté lžíce
najemno nastrouhaná kedlubna130 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Když u nás doma chtějí karbanátky, je to pro mě vždy velká výzva. S cibulí a majoránkou se nespokojím, takže do nich vždy přidám něco navíc a tentokrát toho teda nebylo málo. Ale... Byly výborné a s bramborovou kaší a mrkvovým salátkem, úplná báseň.

Vše důkladně smíchejte v misce a nechte aspoň hodinu odpočinout, já nechala do druhého dne v lednici. Udělejte karbanátky, já jich měla z tohoto množství 9. Pečte na pečícím papíře ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
Servírujte s bramborovo-celerovou kaší a mrkvovým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno