Název:Karbanátky z červené čočky
Ingredience:
Na 7 karbanátků: |
loupaná červená čočka | 3/4 šálku |
mrkev | 1 ks |
cibule | 1/2 ks |
česnek | 1 velký stroužek |
vejce | 1 ks |
kari | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
celozrnná špaldová mouka | 2 velké lžíce |
olej | 1 lžíce |
Postup přípravy:Dnes pro vás mám recept na čočkové karbanátky, o který jste si psali. Je opravdu jednoduchý a já byla mile překvapena, jak dobré byly.
Jedla jsem je se šťouchanými bramborami, ale dobré byly i jen tak studené večer k salátu. Takže pokud si nosíte krabičky, tak už víte, co nového si připravit.
Čočku jsem si odsypala do hrnce, dvakrát propáchla vlažnou vodou (než zmizela pěna), přilala k ní dvojnásobné množství vody, osolila a na mírném ohni vařila do rozvaření na kaši. Tu jsem nechala zchladnout.
Mezitím jsem si na lžíci oleje orestovala půl na drobno nasekané cibule, nastrouhanou mrkev a nakonec k orestované zelenině přidala prolisovaný česnek a nechala jen provonět.
Tuhle směs jsem smíchala s rozvařenou čočkou, přidala vejce, kari, mouku. Na plech s pečicím papírem jsem lžící kladla připravené těsto. Karbanátky jsem pekla 30 minut na 200 °C (ale každá
trouba peče jinak, takže to radši hlídejte).
Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min
Autor:
zavřít okno