Pažitka
Název:

Karbanátky z červené čočky


Karbanátky z červené čočky


Ingredience:
Na 7 karbanátků:
loupaná červená čočka3/4 šálku
mrkev1 ks
cibule1/2 ks
česnek1 velký stroužek
vejce1 ks
kari1 lžička
sůl dle chuti
celozrnná špaldová mouka2 velké lžíce
olej1 lžíce
Postup přípravy:

Dnes pro vás mám recept na čočkové karbanátky, o který jste si psali. Je opravdu jednoduchý a já byla mile překvapena, jak dobré byly.

Jedla jsem je se šťouchanými bramborami, ale dobré byly i jen tak studené večer k salátu. Takže pokud si nosíte krabičky, tak už víte, co nového si připravit.

Čočku jsem si odsypala do hrnce, dvakrát propáchla vlažnou vodou (než zmizela pěna), přilala k ní dvojnásobné množství vody, osolila a na mírném ohni vařila do rozvaření na kaši. Tu jsem nechala zchladnout.
Mezitím jsem si na lžíci oleje orestovala půl na drobno nasekané cibule, nastrouhanou mrkev a nakonec k orestované zelenině přidala prolisovaný česnek a nechala jen provonět.
Tuhle směs jsem smíchala s rozvařenou čočkou, přidala vejce, kari, mouku. Na plech s pečicím papírem jsem lžící kladla připravené těsto. Karbanátky jsem pekla 30 minut na 200 °C (ale každá trouba peče jinak, takže to radši hlídejte).
Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Martina Žabenská

    zavřít okno