Pažitka
Název:

Kardamonové sušenky


Kardamonové sušenky


Ingredience:
Ingredience:
máslo150 g
pískový cukr150 g
hladká mouka170 g
prášek do pečiva1 a půl lžičky
sůl špetka
vejce2 ks
strouhaná citronová kůra1 lžíce
čerstvý drcený koriandr2 lžičky
moučkový cukr na obalení150 g
Postup přípravy:

Vůně, která ve mně bude vždy vyvolávat vzpomínky je rozhodně kardamon, Vždycky si vzpomenu na výborný zelený čaj a pečené hovězí koleno s rýží, které pro nás připravovali v jedné afghánské restauraci. Je to vůně dálek, vůně východu, je nesmírně omamná a přitom nijak agresivní. Kardamon skvěle ladí s vůní citrusové kůru, takže se nemusíte striktně držet receptu a kuru z citronu můžete nahradit třeba kůrou z mandarinky a nebo pomeranče.

Změklé máslo ušlehejte s cukrem a postupně do něj zašlehejte vejce aby vám vznikla hustá pěna. Do pěny postupně zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a kořením. 
Kardamon jsou semínka v tobolce. Rozdrťte je nahrubo v hmoždíři a tobolky vyberte, pak pokračujte v drcení do jemného prášku. 
Hotové těsto dejte odpočinou na 15 min do lednice aby mírně ztuhlo. Z těsta lžičkou formujte hrudky, které lehce obalte v moučkovém cukru. Neděste se, těsto je dost řídké a lepivé. Obalené hrudky položte na pečící papír a ještě prsty jakoby zmáčkněte do výších homolek. Pečte v troubě rozehřáté na 175 stupňů přibližně 13 minut.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno