

| Ingredience: | |
| dýně | 500 g |
| cizrny | 1 plechovka |
| červená cibule | 1 ks |
| stroužek česneku | 1 ks |
| mleté kari/kari pasty | 2 lžičky |
| malý rajčatový protlak | 1 ks |
| olivový olej | 1 lžíce |
| zakysaná smetana | 3 lžíce |
| zeleninový vývar | 300 ml |
| mleté chilli | špetka |
| sůl | špetka |
Karí s kari. Pokrm karí je jistým druhem ragú. Jako příloha se podává rýže nebo indický chléb. Pokud máte rádi ostřejší jídla, není problém přidat více chilli. V kombinaci s dýní je jeho chuť neodolatelná.
Dýni vydlabeme a dužinu nakrájíme na kostky.
Cibuli nakrájíme na jemno a necháme zpěnit na oleji. Poté přidáme nakrájenou dýni a smažíme cca 3 minuty. Přidáme kari a zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme cca 15 minut tak, aby byla dýně měkká.
Nakonec přidáme cizrnu, rajčatový protlak, česnek a ještě pár minut dusíme. Na závěr přidáme zakysanou smetanu a ochutíme solí a chilli.
Podáváme s rýží a můžeme posypat čerstvou petrželkou.
Podrobné info: