Pažitka
Název:

Karlovarský knedlík v odlehčené verzi


Karlovarský knedlík v odlehčené verzi


Ingredience:
Ingredience:
starší večerní chlebacca 250 g
vejce3 ks
plnotučné mléko2 dl
petrželka dle chuti
muškátový květ dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Dnes mám pro vás knedlík, který jsem dělala poprvé v životě a byl tak dobrý a tak jednoduchý, že jej určitě zařadím do mého repertoáru.

Starší pečivo nakrájíme na kostičky a lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet.

Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové. Vytvarujeme ho do úhledné šišky.

Dáme vařit hrnec s vodou. 

Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do olejem vymazaného alobalu nebo potravinové fólie, ve které ho budeme asi 30 minut vařit. 

TIP: Potřela jsem alobal sádlem. Je to důležité, aby knedlík šel odlepit od alobalu. Zabalila jsem ho jako bonbón a ještě kraje utáhla a zavázala fólií.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno