

| Těsto: | |
| kukuřičné lupínky | 250 g |
| změklé máslo | 100 g |
| karob | 2 lžíce |
| datlový sirup | 2 lžíce |
| mléko z kešu ořechů nebo kravské | 50 ml |
| žloutek | 2 ks |
| Krém: | |
| bílky | 2 ks |
| vanilkový cukr | 3 lžíce |
| ricotta | 200 g |
| plnotučný tvaroh | 250 g |
| kešu "tvaroh" (po výrobě mléka, lze použít obyčejný) | 100 g |
| banán | 1 ks |
Dneska to chtělo něco speciálního. Máme sedmileté výročí s drahým, takže o důvod víc si trochu zamlsat. Sedmička je moje šťastné číslo, tak uvidíme, co nám přinese.
Kukuřičné lupínky rozmixujeme v mixéru na sypkou hmotu. Žloutky vyšleháme se změklým máslem a smícháme s kukuřičnou hmotou. Přidáme karob, datlový sirup a mléko. Vypracujeme těsto, které vtlačíme do formiček na muffiny (asi do poloviny). Dáme do trouby na 150 stupňů na 10 minut. Mezitím si připravíme krém. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, který opatrně smícháme s tvarohem a ricottou. Dáme vychladit do lednice. Na každého zchladlého dortíku dáme kolečko banánu a navrch vrchovatou lžíci krému. Rovnoměrně rozetřeme až po okraj formiček a dáme do trouby nejprve na 150 stupňů na 10 minut a poté na 110 stupňů na dalších 10 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu a teprve až potom vyklopíme z formiček. Můžeme sypat karobem nebo ozdobit ještě kolečkem banánu.
Podrobné info: