Pažitka
Název:

KÄSKNÖPFLE


KÄSKNÖPFLE


Ingredience:
Těsto na knöpfle/spätzle:
hladká mouka100 g
hrubá mouka200 g
krupice1/2 lžíce
voda1 lžička
vejce3 ks
sůl dle chuti
Dále budete potřebovat:
sýry dle chuti150 g
šunka a slanina dle chuti
červená cibule dle chuti
Postup přípravy:

Dnes nám počasí navnadilo chuťové pohárky na tyrolskou specialitku. Všechny ingredience mám doma, tak byl oběd jasný.

V hrnci přivedeme vodu k varu a osolíme.

Z mouky, krupice, vajec, soli a vody vypracujeme těsto. Pracujte rychle. Pak jej na struhadle nastrouhejte do vody. Nejlepší je originální struhadlo na špecle. Knöpfle/spätzle nechte vystoupat k hladině. Pak scedíme a přendáme do misky a zasypeme 150 g nastrouhaných sýrů dle chuti. 

V pánvi si postupně orestujeme do křupava šunku se slaninou. Dáme na kuchyňskou utěrku odsát zbytek tuku. 

V té samé pánvi orestujeme do zlatova a křupava červenou cibulku.

Pak už si jen vezmeme talíř, nandáme horké sýrové knöpfle/spätzle, zasypeme šunkou se slaninou a cibulkou. 

Podáváme se zeleninou nebo kysaným zelím nebo kimči.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno