

| Ingredience: | |
| uvařené jedlé kaštany | 400 g |
| mléko | 350 ml |
| vanilkový lusk | 1/2 ks |
| kvalitní kakao | 1 lžíce |
| javorový sirup | 3 lžíce |
| smetana ke šlehání 40% | 1 kelímek |
| měkký tvaroh | 1 ks |
| vanilkový cukr | 2 lžíce |
U nás doma jsou dezerty do skleničky velmi oblíbené. A tohle je skvělá podzimní dobrota, která se u vás určitě dlouho neohřeje (smích).
Vařené kaštany umeleme nebo rozmixujeme na jemnou drť, kterou přidáme do mléka a přivedeme k varu. Přidáme vnitřek vanilkového lusku, kakao a javorový sirup. Za stálého míchání uvaříme hustější kaši, kterou necháme vychladnout. Zatím si umixujeme tvaroh s vanilkovým cukrem a zvlášť vyšleháme šlehačku. Opatrně smícháme s tvarohem a přidáme ke kaštanové kaši. Plníme do skleniček a zdobíme trochou šlehačky a drcenými kaštany. Podáváme dobře vychlazené.
Podrobné info: