Pažitka
Název:

Kaštanový krém s vanilkou a kakaem


Kaštanový krém s vanilkou a kakaem


Ingredience:
Ingredience:
uvařené jedlé kaštany400 g
mléko350 ml
vanilkový lusk1/2 ks
kvalitní kakao1 lžíce
javorový sirup3 lžíce
smetana ke šlehání 40%1 kelímek
měkký tvaroh1 ks
vanilkový cukr2 lžíce
Postup přípravy:

U nás doma jsou dezerty do skleničky velmi oblíbené. A tohle je skvělá podzimní dobrota, která se u vás určitě dlouho neohřeje (smích).

Vařené kaštany umeleme nebo rozmixujeme na jemnou drť, kterou přidáme do mléka a přivedeme k varu. Přidáme vnitřek vanilkového lusku, kakao a javorový sirup. Za stálého míchání uvaříme hustější kaši, kterou necháme vychladnout. Zatím si umixujeme tvaroh s vanilkovým cukrem a zvlášť vyšleháme šlehačku. Opatrně smícháme s tvarohem a přidáme ke kaštanové kaši. Plníme do skleniček a zdobíme trochou šlehačky a drcenými kaštany. Podáváme dobře vychlazené.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno