

| Ingredience: | |
| zeleninový vývar | 600 ml |
| jedlé kaštany (vařené, vakuované) | 400 g |
| celer | 1/4 ks |
| mrkev | 1 ks |
| petržel | 1 ks |
| máslo | 3 lžíce |
| cibule | 1 ks |
| česnek | 1 stroužek |
| smetana | 150 ml |
| petrželka | dle chuti |
| sušené houby předem namočené | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| drcené chilli | dle chuti |
| nastrouhané kaštany | na ozdobení |
Jedlé kaštany mám moc ráda, hlavně je mám spojené s vánočními trhy, kde si je s chutí vždy kupuji. Kaštany se ale dají použít na jiné dobroty, třeba na krémovou polévku.
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme a orestujeme, pak zalijeme vývarem, přidáme kaštany, česnek, čili a vše chvilku povaříme. Pak rozmixujeme, přidáme smetanu a zvlášť povařené houby. Podáváme s houskovými krutonky a nasekanou petrželkou.
Podrobné info: