Pažitka
Název:

Kasulet (fazolová směs) s vepřovým masem


Kasulet (fazolová směs) s vepřovým masem


Ingredience:
Ingredience:
šalotka1 ks
česnek3 velké stroužky
olej dle potřeby
máslo dle potřeby
bílé fazole2 konzervy
sůl dle chuti
pepř dle chuti
rajčata pár ks
kapusta2 listy
petrželka hrst
Maso:
vepřové řízky2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
prolisovaný česnek2 stroužky
máslo plátek
Postup přípravy:

Fazole jsou prý velmi zdravé a u nás jsou dokonce velmi oblíbené. Tak jsme si je dnes dali k obědu.

Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku a přidáme na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme na nudličky nakrájenou kapustu, po chvíli okapané fazole, sůl a pepř a nakrájená rajčátka. Ke konci přidáme plátek másla a nasekanou petrželku. 

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Opečeme na oleji, měkké maso vyjmeme a šťávu vysmahneme, trošku podlijeme vodou a přidáme máslo. 

Na talíř dáme směs fazolí, na ně maso a přelijeme šťávou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno