

| Ingredience: | |
| cizrnová mouka | 400 g |
| třtinový cukr nebo sirup | 100 g |
| rostlinné mléko | 150 ml |
| slunečnicový olej | 150 ml |
| prášek do pečiva bez fosfátů (s vinným kamenem) | 1 sáček |
| vanilkový extrakt | dle potřeby |
| vejce | 3 ks |
| kakao | 1 vrchovatá lžíce |
| mletá káva | 2 lžičky |
| sůl | špetka |
| tuk | na vymazání formy |
| strouhaný kokos | na vysypání formy |
Bezlepkovou cizrnovou bábovku dělávám, ale z celé uvařené luštěniny. Recept najdete v archivu na blogu. Tahle je z mouky a trochu ozvláštněná kávou. Jen decentně kvůli dětem. Už nevím, co bych (smích).
V míse smícháme suché suroviny. Mouku prášek do pečiva, kakao kávu a sůl. Vejce rozšleháme s cukrem do pěny, pak postupně přidáváme olej, extrakt a mléko. Obě složky smícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Upečeme ve vyhřáté troubě při 175°C asi 50 minut. Vychladlou bábovku vyklopíme a poprášíme rýžovou moukou.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: