Pažitka
Název:

Kávové muffiny s čepcem z čerstvého sýra


Kávové muffiny s čepcem z čerstvého sýra


Ingredience:
Těsto:
polohrubá mouka60 g
bramborový škrob60 g
prášek do pečiva2 lžičky
jedlá soda1/2 lžičky
cukr krupice75 g
sůl špetka
vejce2 ks
rozpuštěné máslo100 g
silné espresso75 ml
Krém:
čerstvý sýr (Lučina)200 g
zakysaná smetana1 lžíce
vanilkový cukr1 ks
cukr moučka3 lžíce
bramborový škrob10 g
kakao na posypání
Postup přípravy:

Kávová příchuť těsta, sladká chuť sýru a hořká chuť kakaa - vše se prolne v jednom soustu - kdo by takové kombinaci odolal.

Troubu rozehřejeme na 180°C. 

Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a šleháme do hladkého těsta.

Košíčky na muffiny naplníme do 2/3 a dáme péct na cca 20 minut.

Mezitím si utřeme suroviny na krém.

Když vyndáme muffiny z trouby, rozdělíme na ně hmotu (nejlépe zdobícím sáčkem) a vrátíme zpět do trouby. Pečeme ještě 10 minut.

Po vyndání posypeme kakaem a necháme vychladnout.

Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno