Pažitka
Název:

Kávové scones


Kávové scones


Ingredience:
Ingredience:
mléko100 ml
vejce1 ks
vanilkový extrakt lžička
celozrnná pšeničná mouka250 g
krupicový cukr60 g
prášek do pečiva1 a 1/2 lžičky
sůl špetka
mletá káva1 lžíce
máslo100 g
čokoládové pecičky/ nasekaná čokoláda100 g
Poleva:
cukr moučka3-4 lžíce
horká voda1-2 lžíce
rozpustná káva1 lžička
Postup přípravy:

Rozhodla jsem se, že tento měsíc bude patřit kávě. I když kávu jako nápoj nevyhledávám, její vůně a chuť patří mezi mé nejmilejší. A jelikož jsem se v minulých receptech rozvášnila a bylo to samé "vraždotoho", zmírnila jsem a připravila něco velmi zdravého. Ovšem také velmi dobrého. 

V míse rozšleháme vejce, mléko a vanilkový extrakt. Sypké ingredience dobře promícháme, přidáme máslo a vypracujeme drobenku. K té podle potřeby přiléváme našlehané mléko.
Z těsta vytvoříme placku o tloušťce 1 cm a rozdělíme na 6 - 8 stejných trojúhelníků. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme asi 15 minut. 
Mezitím si připravíme polevu. Smícháme cukr, vodu a kávu. Dáme do sáčku a zdobíme koláčky.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Kristýna Klejdusová

    zavřít okno