

| Ingredience: | |
| celozrnné sušenky | 100 g |
| tuk (Hera máslová) | 45 - 50 g |
| vejce | 2 ks |
| třtinový cukr | 40 g |
| vysokoprocentní čokoláda | 100 g |
| espresso (čerstvě umletá káva) | 1 malý šálek |
| kakao | 1 vrchovatá lžíce |
| smetanový sýr (Lučina, Palouček...) | 250 g |
| kakao | na posypání |
Každý máme nějakou tu slabost. U mě to je káva a sladké. Když na mě u příležitosti dne kávy vykoukl recept, ve kterém byly tyto dvě libůstky spojené, řekla jsem si, že do něj musím jít. Ke všemu mě na tuto dobrotu upozornila kamarádka Ivanka, a tak když jsem ji čekala na návštěvu, byla volba sladkosti ke kávě jasná. Pochutnaly jsme si obě.
Nejprve si připravíme sušenkový korpus. Sušenky buď rozmixujeme v mixéru, nebo dáme do uzavíratelného igelitového pytlíku a pomocí válečku rozdrtíme. Rozpustíme si tuk a pak jej s rozdrcenými sušenkami smícháme. Formu si vyložíme pečícím papírem a sušenkovou směs do ní přendáme a pořádně utlačíme. Poté i rozehřejeme troubu na 160 stupňů. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a necháme mírně zchladnout.
V míse si vyšleháme vejce s cukrem. Přidáme espresso a kakao a vyšleháme. Poté přidáme rozpuštěnou čokoládu a smetanový sýr. Prošleháme. Směs pak nalijeme na sušenkový základ a pečeme ve vyhřáté troubě cca 50 minut. Střed náplně se nesmí po upečení hýbat. Jakmile je cheesecake upečený, necháme jej pomalu chladnout v troubě. Před podáváním poprášíme kakaem.
Podrobné info: