Pažitka
Název:

Kávovo-kakaová bábovka s krémem


Kávovo-kakaová bábovka s krémem


Ingredience:
Ingredience:
vejce5 ks
třtinový cukr1/2 hrnku
uvařená silná káva3/4 hrnku
olej1/2 hrnku
ovesné vločky3 lžíce
polohrubá mouka1 hrnek
hladká mouka1/2 hrnku
jedlá soda1/2 lžičky
kakao2 lžíce
Krém:
mléko1 hrnek (250ml)
třtinový cukr1/2 hrnku
hladká mouka3 a 1/2 lžíce
máslo125 g
sypká rozpustná káva1 a 1/2 lžíce
rum nebo tresť1 lžíce
dětská jablečná přesnídávka1 sklenička
Postup přípravy:

Chtěla jsem nějak ozvláštnit bábovku, kterou máme u nás moc rádi, a tak mě napadlo, promazat ji vrstvou krému. 

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a vychladlou kávu. Přisypeme ovesné vločky. Postupně vmícháme obě mouky se sodou a kakaem. Zamícháme. Nalijeme do silikonové bábovkové formy, kterou jsem jen propláchla studenou vodou. Opačným koncem vařečky uděláme otvory do nalitého těsta ve formě a nalijeme do otvorů přesnídávku. Zahladíme těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme špejlí. 

Mezitím si uvaříme hustý krém z mléka, cukru a mouky. Krém necháme vychladnout, občas promícháme. Vyšleháme změklé máslo, přidáváme postupně zchladlou kaši, sypkou kávu a rum nebo tresť podle chuti. Vychladlou bábovku vodorovně rozřízneme. Obě půlky bábovky potřeme krémem a spojíme. Dáme na chvíli do chladu. 

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno