Pažitka
Název:

Kebab na bambusu s bylinkami


Kebab na bambusu s bylinkami


Ingredience:
mleté maso mix0,5 kg
sezam1 lžíce
limetka1 ks
sůl1 lžíce
pepř špetka
olivový olej3 lžíce
chilli1-3 ks
vejce1 ks
cibule1 ks
česnek2 stroužky
pažitka hrstka
kari2 lžíce
zakysaná smetana0,15 ml
kurkuma1/2 lžíce
červená paprika2 lžíce
Ingredience:
Postup přípravy:

Obejděte stánek na náměstí obloukem a vrhněte se spolu se mnou na právý domácí kebab, který rozvoní půlku panelového domu. 

Salsa - mexico (rajče, cibule, koriandr, zelené chilli, česnek, paprika červená, limetka, cukr, sůl)
Salsa – exotik (ananas, japonská sojová omáčka, bylinky, sůl, chilli, zelená jarní cibulka, cukr)
Dip - medovo-hořčicový s kousky ořechů (majonéza, zakysaná smetana, hořčice, med, ořechy)
Dip – quacamole(avokádo, sůl, pepř, rajče, cibulka, olivový olej, chilli, koriandr)

Zelenina:
Mix zelenina do alobalu (česnek, paprika, cuketa, bylinky, olej, cibule, dýně, houby, červená řepa, lilek)
Možno přidat kozí sýr, hermelín, nivu, olivy, capary…

Salát:
lehký salát s červenou řepou a ořechy a červenou řepou
- brusinky, olivový olej, cukr, sůl, pomeranč šťáva, limetka

Marinování masa:
- olej, bylinky, hrubá sůl, pepř barevný, hořčice, samba, kokosové mléko... 
- Sladkokyselý nálev na 24h (ocet, cukr, citron, divoké koření, olej, kořenová zelenina)
- Možnost maso naložit do škrobu s vejcem a bylinkami
- Maso se dá marinovat i v celku (rosbeaf)

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Martin Lev

    zavřít okno