mleté maso mix | 0,5 kg |
sezam | 1 lžíce |
limetka | 1 ks |
sůl | 1 lžíce |
pepř | špetka |
olivový olej | 3 lžíce |
chilli | 1-3 ks |
vejce | 1 ks |
cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
pažitka | hrstka |
kari | 2 lžíce |
zakysaná smetana | 0,15 ml |
kurkuma | 1/2 lžíce |
červená paprika | 2 lžíce |
Ingredience: |
Obejděte stánek na náměstí obloukem a vrhněte se spolu se mnou na právý domácí kebab, který rozvoní půlku panelového domu.
Salsa - mexico (rajče, cibule, koriandr, zelené chilli, česnek, paprika červená, limetka, cukr, sůl)
Salsa – exotik (ananas, japonská sojová omáčka, bylinky, sůl, chilli, zelená jarní cibulka, cukr)
Dip - medovo-hořčicový s kousky ořechů (majonéza, zakysaná smetana, hořčice, med, ořechy)
Dip – quacamole(avokádo, sůl, pepř, rajče, cibulka, olivový olej, chilli, koriandr)
Zelenina:
Mix zelenina do alobalu (česnek, paprika, cuketa, bylinky, olej, cibule, dýně, houby, červená řepa, lilek)
Možno přidat kozí sýr, hermelín, nivu, olivy, capary…
Salát:
lehký salát s červenou řepou a ořechy a červenou řepou
- brusinky, olivový olej, cukr, sůl, pomeranč šťáva, limetka
Marinování masa:
- olej, bylinky, hrubá sůl, pepř barevný, hořčice, samba, kokosové mléko...
- Sladkokyselý nálev na 24h (ocet, cukr, citron, divoké koření, olej, kořenová zelenina)
- Možnost maso naložit do škrobu s vejcem a bylinkami
- Maso se dá marinovat i v celku (rosbeaf)