

| Ingredience: | |
| České Ghíčko | dle potřeby |
| pórek | 130 g |
| kedlubna | 1 ks |
| petržel | 65 g |
| jarní cibulka | 1 ks |
| polníček | 2 hrsti |
| kmín | dle chuti |
| hraška na zahušťování | 1 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| mletý kmín | dle chuti |
| voda | 1 l |
| mandlové mléko | dle chuti |
Po nemoci jsem se konečně dostala na nákup a nevěděla po čem sáhnout dřív. Malý obchůdek mé tety byl právě zavezen čerstvou zeleninou z Makra a já s radostí sáhla téměř po všem, obzvlášť po krásných kedlubnách, jarní cibulce, pórku a už se mi v hlavě rýsoval recept na polévku.
Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme hrašku, kmín, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny, odstavíme z plotny, přiklopíme a za pár minut přidáme polníček.
Rozmixujeme, ozdobíme polníčkem a zjemníme mandlovým mlékem.