

| Ingredience: | |
| Bio České Ghíčko | dle potřeb |
| kedlubna | 1 ks |
| řapíkatý celer | 130 g |
| petržel | 1 ks |
| tuřín | 50 g |
| batáty | 100 g |
| kmín | dle chuti |
| majoránka | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| voda | 1 l |
Kedlubnu používám do polévky ráda a dnes jsem měla chuť na sladkou variantu polévky, která se náramně vydařila, manžel si přidával a náš nejmenší mlsáček pomlaskával a bylo vidět i slyšet, že mu polévka moc chutná.
Na ghí orestujeme pokrájený celer, petržel, zalijeme vodou, přidáme pokrájenou kedlubnu, tuřín, batát, kmín, majoránku, sůl a vaříme do změknutí zeleniny. Jakmile je zelenina uvařená, můžeme vše rozmixovat.
Podrobné info: