Ingredience: | |
kedlubna | 2 ks |
čerstvý zázvor | kousek |
zelená kari pasta | 2 lžíce |
cibule | 1/2 ks |
sušená chilli paprička | dle chuti |
kokosové mléko | 1 plechovka |
čerstvý koriandr | dle chuti |
jasmínová rýže | dle potřeby |
Jedna z rychlovek inspirovaná asijskou kuchyní. Není nutné maso, abychom si pochutnali.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme nastrouhaný zázvor a nadrcenou chilli papričku a za stálého míchání vše orestujeme. Vmícháme kari pastu a opatrně restujeme, směs hlídáme, aby se nepřipálila, pasta by zhořkla. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na hranolky, přidáme do hrnce, mícháme, až se kedlubna obalí směsí. Necháme vše prohřát, můžeme trošku podlít vodou. Přilijeme kokosové mléko, osolíme podle chuti. Posypeme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží.
Podrobné info: