Pažitka
Název:

Kedlubnové curry s jasmínovou rýží

vegetariánský recept


Kedlubnové curry s jasmínovou rýží


Ingredience:
Ingredience:
kedlubna2 ks
čerstvý zázvor kousek
zelená kari pasta2 lžíce
cibule1/2 ks
sušená chilli paprička dle chuti
kokosové mléko1 plechovka
čerstvý koriandr dle chuti
jasmínová rýže dle potřeby
Postup přípravy:

Jedna z rychlovek inspirovaná asijskou kuchyní. Není nutné maso, abychom si pochutnali.

Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme nastrouhaný zázvor a nadrcenou chilli papričku a za stálého míchání vše orestujeme. Vmícháme kari pastu a opatrně restujeme, směs hlídáme, aby se nepřipálila, pasta by zhořkla. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na hranolky, přidáme do hrnce, mícháme, až se kedlubna obalí směsí. Necháme vše prohřát, můžeme trošku podlít vodou. Přilijeme kokosové mléko, osolíme podle chuti. Posypeme čerstvým koriandrem a podáváme s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Pekárková

    zavřít okno