Pažitka
Název:

Kefírové lívance


Kefírové lívance


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka250 g
kefír500 ml
cukr krystal1 lžička
vejce1 ks
soda1 lžička
sůl špetka
olej dle potřeby
Náplň:
plnotučný tvaroh ve vaničce250 g
smetana ke šlehání1 kelímek
vanilkový cukr1 balíček
Na ozdobu:
sezonní ovoce dle chuti
datlový sirup dle chuti
Postup přípravy:

Tradiční středeční sladká večeře po náročném dni pro tatínka, kdy odjíždí v šest ráno a vrací se po osmé hodině večerní a celý den je na nohách, proto večer první co potřebuje - je dodat energii.
Zároveň je to ale občas i oblíbená víkendová snídaně naší rodiny.

Z mouky, kefíru, vajíčka, cukru, sody a soli vyšleháme řidší těsto.
Rozpálíme si pánev s kapkou oleje a smažíme malé lívance.
Na náplň si vyšleháme smetanu, přidáme cukr a tvaroh, ještě chvilku mícháme.
Lívance zdobíme náplní, ovocem a datlovým sirupem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno