Pažitka
Název:

Kefírové minidortíky s tvarohovo lučinovým krémem a borůvkami


Kefírové minidortíky s tvarohovo lučinovým krémem a borůvkami


Ingredience:
Ingredience:
čokoládové kefírové mléko250 ml
vejce1 ks
olej35 ml
špaldová mouka (100g typ 630 + 85g celozrnná)185 g
třtinový cukr80 g
soda1/2 lžíce
kakao2 lžíce
borůvky na ozdobení
lístky máty na ozdobení
Krém:
polotučný tvaroh250 g
lučina100 g
třtinový cukr moučka2 lžíce
Postup přípravy:

Tak se nám přiblížila další rodinná oslava. Tentokrát se slaví narozeniny princezny. Jelikož jsme se právě vrátili z dovolené, na přípravy nebylo moc času a tak jsem na první kolo zvolila osvědčený recept. Jen jsem pro rodinné posezení nezvolila dort, ale formu minidortíků. I když na dort došlo také, to proto, že se slavilo i ve školce.

Nejprve smícháme sypké přísady (mouku, cukr, sodu a kakao), přidáme tekuté (kefírové mléko, vejce, olej) a vše vyšleháme. Těsto je řidší. Vlijeme do formy na muffiny, kterou jsme vyložili košíčky a pečeme (cca 10 minut na 180°C a poté cca 20 minut na 150°C).

Mezitím si připravíme krém, kdy všechny ingredience smícháme v míse a prošleháme. Mini dortíky po upečení necháme zchladnout a pomocí vykrajovátka si vykrojíme část vnitřku. Krém si dáme do cukrářského pytlíku a plníme minidortíky krémem. Na závěr ozdobíme borůvkami a lístky máty.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno