

| Ingredience: | |
| uzená žebra | 1000 g |
| kapusta | 300 g |
| brambory | 3 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| pepř | špetka |
| majoránka | špetka |
| uzený špek | 100 g |
| hladká mouka | 3 lžíce |
| sůl | špetka |
Polévka je grunt a tato obzvlášť....
Nejdříve si uvaříme uzené kosti, které pak obereme a po vychladnutí nakrájíme. V uzeném vývaru uvaříme na nudličky nakrájenou kapustu a brambory nakrájené na kostičky. Vyškvaříme si špíček, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou pak zahustíme polévku. Přidáme česnek a v dlaních rozemnutou majoránku. Opepříme, případně dosolíme, ale většinou to není nutné. Kdo chce, může polévku zjemnit smetanou.
Podrobné info: