

| Ingredience: | |
| kešu - pražené, nesolené | 100 g |
| mandlové mléko Provamel | 80 ml |
| mandlové mléko | na zalití kešu |
| kakao bio Lifefood | 2 lžičky |
| datlový sirup | dle chuti |
| maliny | na ozdobení |
Tak tento dezert se mi teda fakt povedl. Už delší dobu jsem přemýšlela jak nahradit tvaroh a smetanu a udělat něco, co by se aspoň trošku přiblížilo termixu. No a povedlo se. Je boží a mňam. Měla jsem, co dělat abych ho malému nesnědla, ale misku jsem vyčistila do sucha.
Kešu ořechy zalijeme mandlovým mlékem a necháme přes noc v lednici. Já zakrývám alobalem.
Namočené kešu ořechy rozmixujeme, přidáme mandlové mléko. Já dala 80ml, záleží, jak chceme dezert hustý, přidávejte opatrně, ať není dezert řídký. Mam vyzkoušený tento poměr s mandlovým mlékem Porvamel. Přidáme kakako a osladíme dle chuti datlovým sirupem, rozmixujeme. Naplníme do pohárů a ozdobíme malinami.