Pažitka
Název:

Klášterní pochoutka

vegetariánský recept


Klášterní pochoutka


Ingredience:
Ingredience:
Klášterní sýr od Madety1 ks
pomazánkové máslo bez příchutě1 lžíce
nasekaná jarní cibulka1 lžíce
sekaná petrželová nať1 lžíce
čerstvá pažitka1 lžíce
čerstvý pepř špetka
olivový olej1 lžíce
Postup přípravy:

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od Otty Pláška.

Klášterní sýr nakrájíme na menší kousky, v misce ještě rozmačkáme vidličkou na jemnější a tzv. nastavíme sýr trochou pomazánkového másla bez příchuti. 
K lehkému zředění použijeme lžičku olivového oleje. Mlýnkem s pepřem čerstvě opepříme a přidáme nasekané tři druhy zelených bylinek. 
Vše společně promícháme a dáme odležet do chladu.
Servírujeme na dezertní talířky ve tvaru noku za pomoci dvou navlhčených polévkových lžic. 
Zdobíme pro oko cibulí a sekanou pažitkou.

Jako příloha je vynikající čerstvé pečivo. Přeji doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Otto Plášek

    zavřít okno