Ingredience: | |
Klášterní sýr od Madety | 1 ks |
pomazánkové máslo bez příchutě | 1 lžíce |
nasekaná jarní cibulka | 1 lžíce |
sekaná petrželová nať | 1 lžíce |
čerstvá pažitka | 1 lžíce |
čerstvý pepř | špetka |
olivový olej | 1 lžíce |
Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od Otty Pláška.
Klášterní sýr nakrájíme na menší kousky, v misce ještě rozmačkáme vidličkou na jemnější a tzv. nastavíme sýr trochou pomazánkového másla bez příchuti.
K lehkému zředění použijeme lžičku olivového oleje. Mlýnkem s pepřem čerstvě opepříme a přidáme nasekané tři druhy zelených bylinek.
Vše společně promícháme a dáme odležet do chladu.
Servírujeme na dezertní talířky ve tvaru noku za pomoci dvou navlhčených polévkových lžic.
Zdobíme pro oko cibulí a sekanou pažitkou.
Jako příloha je vynikající čerstvé pečivo. Přeji doboru chuť!
Podrobné info: