Pažitka
Název:

Knedlíky na slano

vegetariánský recept


Knedlíky na slano


Ingredience:
Těsto na knedlíky:
mouka na knedlík (Penam)250 g
olej100 ml
voda120 ml
kmín dle chuti
lněná semínka dle chuti
sůl dle chuti
Náplň:
Šmakoun Mexiko - nastrouhaný400 g
nastrouhaná niva100 g
česnek1 stroužek
červená cibule1 ks
Postup přípravy:

Poslední dobou miluju čím dál tím víc společné nedělní obědy  ještě víc knedlíky. Avšak v rámci zdravého životního stylu jsem si udělala opět malinko zdravější verzi. I když zastávám teorii, že téměř vše je zdravé, když se toho jí s mírou a nepřehání se to. Tyhle knedlíčky jsou fantasticky vláčné.

Nejdříve si smícháním všech surovin vypracujeme hladké těsto na knedlíky. Na plotnu si dáme vařit vodu se špetkou soli.

Suroviny, které máme připravené na náplň (Šmakoun, niva, česnek a cibule), zpracujeme na kompaktní hmotu. 

Těsto rozdělíme na stejné díly a postupně je plníme připravenou směsí. Zabalíme do těsta (já dávala opravdu hodně náplně) a vaříme cca 10 minut. Knedlíky vyplavou. 

Podáváme s domácím zelím.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno