Pažitka
Název:

Kokosová buchta s broskvemi


Kokosová buchta s broskvemi


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka180 g
sušený kokos20 g
vejce2 ks
třtinový cukr120 g
zchladlé rozpuštěné máslo80 g
vanilkový extrakt1 lžička
mléko100 ml
sušený strouhaný kokos20 g
kypřící prášek do pečiva2 lžičky
sůl1 špetka
broskev3 ks
kokos na posypání2 lžíce
třtinový cukr na posypání1 lžíce
Postup přípravy:

Receptů s broskvemi na blogu moc není. Na zahrádce je nemáme a málokdy se stane, že na nějaké pěkné natrefím v obchodě. A když už ano, raději je sníme jen tak samotné. Když se jich ale náhodou koupí víc, je potřeba je rychle nějak zužitkovat, brzy se kazí. Tak jsem upekla tuhle kokosovou buchtu. Broskve a kokos se k sobě podle mě skvěle hodí, navíc broskve dodají korpusu na šťavnatosti.

Troubu předehřejeme na 180 °C. V mixéru vyšleháme vajíčka s cukrem, až zesvětlají a nabudou. Tenkým pramínkem přilijeme olej, mléko a vanilku, důkladně zašleháme. Nadvakrát přidáme mouku smíchanou s kokosem, kypřícím práškem a solí, opět prošleháme.

Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný kokosem, případně hrubou moukou. Broskve nakrájíme na plátky a poklademe jimi těsto, posypeme je kokosem a cukrem. Pečeme zhruba 40 minut, dozlatova (testujeme špejlí).

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Šišková

    zavřít okno