Pažitka
Název:

Kokosová očka


Kokosová očka


Ingredience:
Ingredience:
vařené žloutky4 ks
máslo80 g
strouhný kokos80 g
moučkový cukr240 g
rum dle chuti
čokoládová cukrářská poleva CARLA Chocolate dle potřeby
Postup přípravy:

A je tady zase jedna nepečená rychlovka, která stojí za to vyzkoušet! Je to bezva rychlé a moc dobré cukrovíčko. Jsou to kokosová očka plněné čokoládovou polevou.

Vyšleháme máslo s cukrem a přidáme kokos. Na jemném struhadle nastrouháme uvařené žloutky a přidáme do těstíčka. Poté přidáme asi 4 lžíce rumu a zpracujeme těsto. Z těsta tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu a klademe na plech. Poté uděláme do kuliček důlek – dělal jsem rukojetí od vařečky. Do každého důlku pak nakapeme čokoládovou polevu. Používám cukrářkou polevu v sáčku CARLA Chocolate, s kterou se hezky pracuje, protože si ji jen ohřeji ve vodní lázni, ustřihnu malý roh od polevy a díky tomu se mi čokoláda dobře nalévá do připraveného důlku od kokosového očka.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno