Ingredience: | |
kulatá rýže | 1 šálek |
voda | 1 šálek |
kokosové mléko | 400 ml |
sůl | špetka |
třtinový cukr | 1 lžíce |
mango | 1 ks |
mletý zázvor | špetka |
mleté nové koření | špetka |
mletá skořice | špetka |
S asijskými dezerty mám asi takovou zkušenost, že mi u "ťamana" donesli smažený banán přelitý nějakým cukrovým rozvarem. Bylo to tak mastné a sladké, že jsem málem nerozlepila pusu (což by manžel jistě na čas uvítal). Tohle určitě není baby friendly. Tak jsem zkusila kombinaci (podle mě) asijských surovin a vznikla tato dobrota, po které se olizoval nejen prcek.
Rýži a špetku soli vsypeme do hrnce a zalijeme vodou a kokosovým mlékem. Přivedeme k varu a poté za stálého míchání vaříme doměkka a zhoustnutí cca 15min. Pod pokličkou necháme odpočinout. Mezitím si oloupeme mango, část dužiny odložíme bokem na ozdobu, zbytek rozmixujeme. Mangové pyré okořeníme zázvorem, novým kořením a skořicí a chvíli povaříme.
Rýži vytvarujeme pomocí formiček a servírujeme s mangovým pyré a kostičkami čerstvého manga.