Pažitka
Název:

Kokosová rýže s kořeněným mangem


Kokosová rýže s kořeněným mangem


Ingredience:
Ingredience:
kulatá rýže1 šálek
voda1 šálek
kokosové mléko400 ml
sůl špetka
třtinový cukr1 lžíce
mango1 ks
mletý zázvor špetka
mleté nové koření špetka
mletá skořice špetka
Postup přípravy:

S asijskými dezerty mám asi takovou zkušenost, že mi u "ťamana" donesli smažený banán přelitý nějakým cukrovým rozvarem. Bylo to tak mastné a sladké, že jsem málem nerozlepila pusu (což by manžel jistě na čas uvítal). Tohle určitě není baby friendly. Tak jsem zkusila kombinaci (podle mě) asijských surovin a vznikla tato dobrota, po které se olizoval nejen prcek.

Rýži a špetku soli vsypeme do hrnce a zalijeme vodou a kokosovým mlékem. Přivedeme k varu a poté za stálého míchání vaříme doměkka a zhoustnutí cca 15min. Pod pokličkou necháme odpočinout. Mezitím si oloupeme mango, část dužiny odložíme bokem na ozdobu, zbytek rozmixujeme. Mangové pyré okořeníme zázvorem, novým kořením a skořicí a chvíli povaříme.
Rýži vytvarujeme pomocí formiček a servírujeme s mangovým pyré a kostičkami čerstvého manga.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno