Pažitka
Název:

Kokosové řezy Albert


Kokosové řezy Albert


Ingredience:
Světlé kokosové těsto:
vejce1 ks
cukr3 vrchovaté lžíce
hrubě strouhaná cuketa150 g
kokos100 g
polohrubá mouka50 g
prášek do pečiva1 lžička
olej70 ml
Tmavé čokoládové těsto:
polohrubá mouka250 ml
prášek do pečiva6 g
cukr krupice1/2 hrnku
holandské kakao3 vrchovaté lžíce
vejce1 ks
mléko1/2 hrnku
olej50 ml
Postup přípravy:

Pokoušela jsem se o imitaci buchty z Alberta, na které jsme si kdysi doslova ujížděli. Je to její věrná kopie - čokoládový základ doplněný vláčným mnohokokosovým bílým těstem. Do 15ti minut v troubě a dobrota veliká!

Světlé kokosové těsto:

Nejprve vyšleháme vejce s cukrem a poté postupně přidáme ostatní ingredience. Vše necháme projet mixérem a v případě potřeby přidáme malinko mléka, bude-li těsto příliš husté.

Tmavé čokoládové těsto:

Všechny ingredience smícháme v jedné misce mixérem. Mixér nemusíte ani vytahovat, jistě to zvládnete i rukou.

Do vymazané a vysypané formy nejprve vylejte tmavé těsto, poté lžící nabírejte světlé těsto a udělejte hustě vedle sebe hromádky nahoru na hnědé těsto, dokud všechno světlé nespotřebujete. Pak klepněte formou o stůl, aby se hromádky pěkně zarovnaly a šoupněte do trouby na cca 30 minut při 175C. Těsto je upečené, až je seshora krásně zlatavé, velkou pomocnicí vám bude taky špejle zapíchnutá do středu a vytažená suchá. Po upečení jsem rozmíchala v misce 2 lžíce meruňkové marmelády se zhruba stejným množstvím vody, mašlovačkou potřela celý koláč a hustě zasypala kokosem.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Linnertová

    zavřít okno