Pažitka
Název:

Kokosové řezy z cizrny


Kokosové řezy z cizrny


Ingredience:
Ingredience:
cizrna1 plechovka
lněná semínka1 lžíce
voda3 lžíce
Kokosový cukr4 lžíce
mošt nebo voda3 lžíce
kokosový olej3 lžíce
mleté mandle3 lžíce
strouhaný kokos + na posypání6 lžic
vysokoprocentní čokoláda100 g
kokosový olej1 lžíce
Postup přípravy:

Dostala jsem strašnou chuť na něco s kokosem a zároveň jsem chtěla vyzkoušet pečení nejen bez lepku a BKM, ale i bez vajec. Mohu doporučit, byla to super volba, ochutnejte!

Cizrnu slijeme, nálev si odložíme bokem. Len mixujeme s vodou do konzistence gelu. Společně v mixéru umícháme postupně cizrnu, lněný gel, kokosový cukr a olej, mošt. Do vzniklé hmoty přidáme mandle, kokos a sníh vyšlehaný z cizrnového nálevu. Těsto nalijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 stupních 35 min. 
Po vychladnutí polijeme polevou z čokolády, kterou spolu se lžící kokosového oleje rozpustíme ve vodní lázni, a necháme ztuhnout. Zdobíme kokosem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno