Ingredience: | |
cizrna | 1 plechovka |
lněná semínka | 1 lžíce |
voda | 3 lžíce |
Kokosový cukr | 4 lžíce |
mošt nebo voda | 3 lžíce |
kokosový olej | 3 lžíce |
mleté mandle | 3 lžíce |
strouhaný kokos + na posypání | 6 lžic |
vysokoprocentní čokoláda | 100 g |
kokosový olej | 1 lžíce |
Dostala jsem strašnou chuť na něco s kokosem a zároveň jsem chtěla vyzkoušet pečení nejen bez lepku a BKM, ale i bez vajec. Mohu doporučit, byla to super volba, ochutnejte!
Cizrnu slijeme, nálev si odložíme bokem. Len mixujeme s vodou do konzistence gelu. Společně v mixéru umícháme postupně cizrnu, lněný gel, kokosový cukr a olej, mošt. Do vzniklé hmoty přidáme mandle, kokos a sníh vyšlehaný z cizrnového nálevu. Těsto nalijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 stupních 35 min.
Po vychladnutí polijeme polevou z čokolády, kterou spolu se lžící kokosového oleje rozpustíme ve vodní lázni, a necháme ztuhnout. Zdobíme kokosem.