

| Těsto: | |
| pohanková mouka | 1 hrnek |
| kokosové mléko | 1 hrnek |
| třtinový cukr | 1/2 hrnku |
| kakao | 1/4 hrnku |
| kypřící prášek | 1 lžička |
| čokoláda na vaření | 100 g |
| kokosový olej | 2 lžíce |
| dýňové pureé | 1/2 hrnku |
| Krém: | |
| dýňové pureé (Hokkaido) | 1 a 1/2 hrnku |
| tofu | 100 g |
| datlový med | 3 lžíce |
| skořice | 2 lžíce |
| strouhaný kokos | 1/2 hrnku |
| kakao (nemusí být) | 2 lžíce |
Dnes má můj spolubydlící (masožravec) narozeniny, a tak jsem mu na včerejší oslavu přichystala tyhle super dortíčky.
Dortíčky:
Nejprve jsme smíchala všechny sypké suroviny. Poté k nim přidala dýňové pureé (je dobré dýni předem trochu povařit nebo upéct v troubě - změkne a lépe se pak mixuje). V kokosovém oleji a mléce jsem si nechala rozpustit čokoládu a smíchala s ostatními ingrediencemi. Naplnila košíčky a dala péct na cca 180°C na 20 minut.
Krém:
Všechny ingredience jsem rozmixovala a dala ztuhnout do lednice.
Po upečení dortíků jsem je ozdobila a posypala čokoládou a kusovnicí čínskou.
Podrobné info: