Pažitka
Název:

Kokosovo-pomerančové crinkles


Kokosovo-pomerančové crinkles


Ingredience:
Ingredience (cca 2 plechy menších sušenek):
krupicový cukr100 g
strouhaný kokos90 g
prosátá hladká mouka240 g
prášek do pečiva1/2 balíčku
celá vejce2 ks
měkké máslo60 g
BIO pomeranč - šťáva1/2 ks
BIO pomeranč - kůra1 ks
prosátý moučkový cukr na obalení (můžete přidat vanilku)150 - 200 g
Postup přípravy:

Tyhle vrásčité, popraskané sušenky opravdu voní vánocemi. Mají jemnou chuť kokosu a pomeranče. Pokud máte tuto kombinaci rádi, budete nadšeni. 

1. V míse smíchejte kokos, mouku a prášek do pečiva. Přidejte celá vejce, pomerančovou šťávu i kůru. Vše promíchejte. 

2. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny pomocí šlehací metly v kuchyňském robotu. Máslovou směs přidejte do směsi mouky, vajec a kokosu a ostatních přísad. Zpracujte rukama na vláčné těsto. Zformujte do koule, zabalte folií a uložte do lednice na 15 minut.

3. Pečící plech vyložte pečícím papírem. Prosejte moučkový cukr, můžete do něj přidat semínka z vanilkového lusku. Rozehřejte troubu na 160°C (řiďte se Vašimi zkušenostmi podle typu spotřebiče). 

4. Z těsta tvarujte malé kuličky, stačí velikost vlašského ořechu, protože během pečení sušenky nabydou velikost. Každou kuličku obalte v prosátém moučkovém cukru a klaďte na plech. 

5. Plech se sušenkami vložte do vyhřáté trouby a pečte 15 - 20 minut. Až těsto zpevní, sušenky začnou praskat a mírně zezlátnou. Na povrchu budou křupavé a uvnitř vláčné. Uchovávejte po vychladnutí v uzavřené nádobě v chladu. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Martina Kunstovná

    zavřít okno