Pažitka
Název:

Kokosovo smetanový dezert


Kokosovo smetanový dezert


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka2 hrnky
prášek do pečiva1 balíček
cukr1 hrnek
kakao2 lžíce
mléko1 hrnek
olej0,75 hrnku
vejce2 ks
Náplň:
měkký tvaroh1 kg
vanilkový cukr4 balíčky
cukr2 hrnky
kokosový pudink4 balíčky
mléko1 l
smetana ke šlehání1 l
ztužovač4 balíčky
máslo1 kostka
Na ozdobení:
hořká čokoláda100 g
Postup přípravy:

Kdo má rád smetanové dezety, musí určitě zkusit....

Na těsto smícháme nejdříve všechny sypké suroviny. Přidáme vejce, olej a 1 hrnek mléka. Dobře vyšleháme na hladké těsto. Vlijeme na vyšší plech vymazaným máslem a pečeme na 180 stupňů 30-40 minut.

Náplň: nejprve si uděláme hustý pudink podle návodu, ale nedáme 2 pudinky na litr mléka, ale 4. Stále mícháme a do vlažného pudinku dáme kostku másla a elektrickým ručním šlehačem rozšleháme dohladka. Do tvarohu dáme půlku cukru, 4 vanilkové cukry a ušleháme do hladka, s druhou půlkou cukru a ztužovači ušleháme šlehačku do husta.

Poté šleháme pudink, do kterého pomalu přidáváme ušlehaný tvaroh a nakonec ručně promícháme s ušlehanou šlehačkou.

Vše nalijeme na vychladlé těsto a postrouháme čokoládou.

Necháme ztuhnout do druhého dne v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Milan Šesták

    zavřít okno