Pažitka
Název:

Kokosový cheesecake s brusinkami a čokoládou


Kokosový cheesecake s brusinkami a čokoládou


Ingredience:
Ingredience:
karamelové sušenky125 g
kakaové věnečky125 g
máslo120 g
Náplň:
Lučina (domácí)250 g
měkký tvaroh250 g
strouhaný kokos1/2 hrnku
mléko1/2 hrnku
třtinový cukr1/2 hrnku
kokosový pudink1 ks
vejce3 ks
Poleva:
čokoláda na vaření150 g
kokos dle chuti
brusinky dle chuti
Postup přípravy:

Čekáte návštěvu, nebo vás jen honí mlsná? Tak mám pro vás skvělý recept na pečený cheesecake.

Nejdříve si rozpustíme máslo a necháme zchladnout. Oba druh sušenek rozdrtíme a smícháme s máslem. Dortovou formu potřeme máslem (nebo dno vyložíme pečícím papírem). Sušenkovou hmotou vyložíme dno a boky cca do poloviny formy. Zapečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů na cca 5 minut. Po této době necháme chvíli vychladit. Připravíme si náplň.

Do misky vložíme lučinu, tvaroh, vejce, pudink, kokos a brusinky. Zlehka promícháme. Náplň nalijeme na vychladlý korpus a pečeme na 170 stupňů cca 55 - 60 minut. Při pečení vložíme na dno trouby plech s vodou. Zkoušíme špejlí. Po upečení necháme chladnout na mřížce. Zdobíme polevou, kokosem a brusinkami, případně ještě šlehačkou. Dáme uležet do chladu.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno