Pažitka
Název:

Kokosový dezert s tvarohem (pro diabetiky)


Kokosový dezert s tvarohem (pro diabetiky)


Ingredience:
Ingredience:
vejce6 ks
sůl špetka
kokosová mouka5 lžic
březový cukr2 lžíce
jedlá soda1/4 lžičky
kakao dle chuti
Náplň:
nízkotučný tvaroh v kostce500 g
nízkotučná kysaná smetana250 g
citron - šťáva z něj1/2 ks
březový cukr dle chuti
Postup přípravy:

Dnes přináším recept pro diabetiky, kteří také mají občas chuť na sladké. Dezert je slazen xylitolem, je to březový cukr, přírodní náhražka běžného cukru.

Bílky ušleháme do tuha spolu se špetkou soli, pak postupně během šlehání přidáváme ostatní suroviny. Těsto rozetřeme na malý pekáček s pečícím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 15 minut. Necháme vychladnout.

Tvaroh promícháme dohladka s březovým cukrem, citronovou šťávou a kysankou. Vychladlý korpus naplníme tvarohem a necháme v ledničce alespoň hodinu.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno