Pažitka
Název:

Kokosový sen s kakaovo-banánovým přelivem

vegan, bez lepku, vajec a mléka


Kokosový sen s kakaovo-banánovým přelivem


Ingredience:
Korpus:
pohankové vločky100 g
strouhaný kokos100 g
mandle nebo kešu namočené přes noc100 g
karob Country life25 g
raw bio kokosový olej bez vůně80 g
datlový sirup Country life2 lžícce
mandlové mléko Provamel dle potřeby
Prostřední vrstva:
kokosové mléko v plechu400 ml
mletý kokos3 hrsti
med2 lžíce
mandlové mléko Provamel dle potřeby
Poleva:
banány2 - 3 ks
kakao lifefood raw vegan30 g
med2 lžíce
kokosový olej50 g
Na ozdobu:
jahody dle potřeby
Postup přípravy:

Máte chuť na něco dobrého a nemáte příliš času? Tak tento dezert je pro vás jako dělaný. Postačí malý kousek, který zasytí, a vy si zároveň zdravě zamlsáte.

Výroba korpusu:
Pohankové vločky rozemeleme na prach, stejně tak mandle. Já je nestihla namočit a i tak to jde, ale musí se rozemlít doopravdy na prach. Rozpustíme si kokosový olej, smícháme všechny suroviny, přidáme karob a datlový sirup. Vypracujeme hmotu, která by se měla trošku lepit, pokud ne přidejte trochu mandlového mléka, nebo ještě trochu kokosového oleje. V případě, že budete máčet mandle přes noc tak už nebude třeba mandlové mléko přidávat.
Vpěchujte do dortové formy. Já použila formu o průměru 21cm.

Druhá vrstva:
Dáme zmrznout na hodinku do mrazáku plechovku s kokosovým mlékem, ne víc. Já nechala kratší dobu a neztuhlo mi celé, takže jsem tu pevnou část dala do robota, rozmixovala společně s medem a strouhaným kokosem, podle konzistence jsem přilévala zbylé mléko z plechovky.
Vzniklou směs rozetřeme na korpus a vyrobíme si polevu.

Rozmixujeme banány, rozehřejeme si kokosový olej, který přidáme k banánu společně s medem a kakaem. Hotovou polevu nalijeme na světlou vrstvu.

Dáme vychladit do lednice. Před podáváním na krátko vyndejte z lednice, spodní korpus je jinak tvrdý. Povolený je luxusní a určitě si jej zopakuji jen samostatně jako raw tyčinku.

Dobrou chuť je to pecka, ozdobíme jahodami nebo vlašskými ořechy.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno