Pažitka
Název:

Kokosový suk


Kokosový suk


Ingredience:
Ingredience:
salko (slazené kondenzované mléko)250 g
strouhaný kokos200 g
plnotučné sušené mléko100 g
kakao2 lžíce
Postup přípravy:

Na pouti hledám vždycky dva artikly - lékořicový pendrek a kokosový suk. Ten první si doma nepřipravím, ale ten druhý ano - a ještě lepší než originál. A navíc ho stačí nechat jen ztuhnout, takže ideální řešení na cukroví na poslední chvíli. 

V míse smícháme salko, kokos a sušené mléko. Polovinu směsi oddělíme a smícháme s kakaem. 

Každou část rozdělíme na čtvrtiny a tyto čtvrtiny vytvarujeme do na prst silného hada. Jeden světlý a jedem tmavý cop vezmeme, opatrně zatočíme kolem sebe, vyválíme na suk a zabalíme do potravinové folie a necháme ztuhnout. Vyjdou nám tak 4 suky. 

Alternativa je udělat ze světlé i tmavé části plátky, položit je na sebe a zatočit do rolády. 

Před podáváním nakrájíme suky ostrým nožem našikmo na menší špalíčky.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Marcela Prachařová

    zavřít okno