Pažitka
Název:

Kokotky s kozím sýrem, smetanou a tymiánem


Kokotky s kozím sýrem, smetanou a tymiánem


Ingredience:
Ingredience:
kozí sýr200 g
toustový chleba8 plátků
smetana350 ml
tymián několik snítek
sůl špetka
pepř špetka
kompotované brusinky dle chuti
Postup přípravy:

Velmi oblíbené kokotkové pokrmy jsou různé sýrové variace. Jednou z nich je určitě tato s kozím sýrem.

Troubu předehřát na 220°C.
Kokotky vymazat máslem.
Smetanu smíchat s tymiánem podle chuti, osolit a opepřit.
Z toustového chleba vykrájet  8 koleček velikosti kokotek a do každé kokotky vložit  jeden plátek.
Zalít dvěmi lžícemi ochucené smetany.
Sýr nakrájet na plátky a kousky pokrýt plátek chleba.
Na sýr položit druhý plátek chleba.
Opět zalít dvěmi lžícemi smetany.
Navrch rozdělit nakrájený sýr a zalít zbývající smetanou.
Vložit do vyhřáté trouby a zapéct dozlatova, přibližně 15 minut.
Poté povrch naříznout a mezeru naplnit lžičkou brusinek, dozdobit tymiánem a podávat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Dagmar Derré

    zavřít okno